onsdag 27 februari 2008

Jag är sjuk...

...så jag har inte stickat nåt alls de senaste dagarna. Och i helgen var vi i Örebro och sen var det födelsedagskalas, så jag kommer inte ens ihåg när jag höll i stickorna sist. Katastrof! Nu orkar jag i alla fall sitta upp en liten stund så det kanske blir några varv på vantarna.
Nedräkningen till semestern fortsätter - om jag orkar jobba imorgon så är det 3 arbetsdagar kvar! Men jag får nog åka ner i helgen också... så kanske 4 då.
Nu ska jag krypa ner i sängen igen.
Hej

torsdag 21 februari 2008

Längtar till våren och gräver i komposten

Jag har varit och grävt i komposten. Tur att det är plusgrader. Snart är det vår!! Jag har inte satt några frön än, det får bli när vi kommer hem från semestern. Lite sent, men det finns ju inte så mycket att välja på. Mamma, Millan o jag har beställt frön från Impecta.


Det är bara en och en halv vecka kvar, sen åker vi!! 8 arbetsdagar =)


måndag 18 februari 2008

Nya vantmönster

Nicklas ritar rutor åt mig och jag ritar mönster! Vi får se om det kan bli vantar av dem snart. Jag hinner nog inte innan semestern, men det är kul att bara rita också.

söndag 17 februari 2008

En gammal bild

När jag laddade upp bilderna till dagens inlägg fick jag se några gamla bilder. Den här måste ju vara med på min rosa blogg!! Köpte garnet på Taxinges julmässa -06 och förra våren blev det till en sjal. Den är tänkt att hängas över axlarna till en rosa klänning.Detta har hänt sen sist:

Jag har börjat på ett par vantar till mig själv:


En liten tröja har blivit färdigbroderad, ihopsydd och fått knappar, och en annan fick också äntligen knappar fastsydda.


Och jag har fått jättefina blommor av Nicklas, han är världsbäst:
torsdag 7 februari 2008

Senaste nytt


Dagens vante till höger och till vänster ett par som avslutades i helgen. De röda är till ca 2-4 år och de vita vet jag inte riktigt... jag hade mönster till de röda, men inte till de vita och jag har inget barn i närheten att måtta på...

Sen ska det bli vantar till mig själv och kanske raggsockor till Millan eller Nicklas. Men det är ju nästan roligast att sticka till mindre människor, eftersom det blir klart så fort och då får man börja med nya saker!!

måndag 4 februari 2008

Bomullsgarn


Charmen med stickning är ju själva färgerna! Här är bomullsgarnet som jag stickar barntröjor av. Det blir mest vitt som bas, men nu ska jag nog ta och göra något färgglatt. När jag stickat klart och sytt ihop pågående projekt alltså...

Vantar

Jag gillar att sticka vantar i ullgarn. Se lettiska mönster på: http://www.liis.lv/majtur/darbmac/raksti.htm och http://www.liis.lv/majtur/darbmac/cimdupa.htm

Historien om mina vantmönster börjar med ett par vantar som mamma köpte för länge sen när vi var på semester i Estland, på Ösel. För några år sen hittade jag dem - på själva mamma tror jag de satt - och blev lycklig av se det fina mönstret! Jag har för mig att hennes är i något mjukare garn, kanske något med bomull i. Det första paret blev ganska lika och de har Heidi fått:

Sen kommer jag inte riktigt ihåg ordningen, men jag gjorde en vante i de här färgerna: (och det ska bli en till så småningom)


Och sen fick jag blått garn som skiftar från ljust till mörkt av Millan i julklapp. Jag minns inte riktigt vilket år det var, men garnet är jättefint. Det blev samma mönster igen, men inte så färgglatt:

Jag tyckte det var så himla roligt med mönster och vantar och började leta på internet. Det var då jag hittade de lettiska vantarna i länkarna ovan. De har gett mycket inspiration och idéer. Här har vi några:De här har Marie fått:
Fotomodellen nedan säger att det är fusk att visa bilder på saker som inte är klara... Det tycker inte jag, men jag får väl lov att bevisa att småsockorna har förökat sig och blivit användbara i alla fall =)