torsdag 29 januari 2009

Hearts for you

Nä ni... jag skulle nog ha tagit ett enfärgat garn till detta mönster. Och så har jag aldrig stickat hälen på den här tvären förut, jag måste nog repa upp o börja om. Drog inte åt garnet ordentligt i vändningarna så det blev en hålrad på båda sidor. Jag fortsätter så får vi se =)

Den matchar ju bloggen fint...

tisdag 27 januari 2009

Garnpaket & läsning

Beställde garnpaket på Garnhärvan i helgen, det har redan kommit!!! 1 kg sockgarn för 600:- Jättefina garner! Jag är jättenöjd. Har börjat på sockklubbens Hearts For You med det rosa skiftande garnet som syns i hörnet längst upp till vänster. Men jag måste erkänna att jag fattar inte riktigt beskrivningen på "plupparna" som ska bli hjärtat. Jag har gjort några stycken som jag gissar att det beskrivs, får se om det funkar. Oj vad mycket sockor det räcker till!!Detta är favoriten i paketet. I alla fall vid första anblicken.

Denna stör min stickning lite, väldigt svår att släppa. Det är en riktig tjejbok, tack Millan för julklappen!

lördag 24 januari 2009

Award & ännu en stressig vecka

Jag har fått en award för min blogg! TACK! Jag blev så glad att det nästan kom en tår =)

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa . Kopiera text och bild i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till 8 andra bloggare.
De jag vill utnämna till denna vackra award är följande:
Barbros stickning blogg jag följt några år, länge innan jag bloggade själv. Rolig, inspiererande med fina bilder. Delar med sig av egna mönster!
Mina maskor och stygn en till blogg jag följt länge, länge. Av precis samma anledning som ovanstående!
Moster maska och syster pyssel för dina fina bilder
Kamilla stickar jätteduktig ung tjej, massor med fina bilder
...men 8 stycken kan jag inte skrapa ihop. Jag skulle ju vilja ge dem till Astrids handarbeten och Mina tankar och ord men ni har ju redan fått den =)Det blev ingen mudd nr 2, det blev en mössa =)
Eftersom jag städade bland garnerna förra helgen så blev jag ju lite sugen på att avverka lite restgarner. Eller icke-använda garner rättare sagt. Och så sa Nicklas "har du sett min mössa" och då... ja ni förstår säkert! Jag fick dock lite ont i tummen så igår kväll fick den gå på kalas istället för att sticka.


söndag 18 januari 2009

Städning/inventering i garnförrådet...

...eller vad det nu är jag har. Garn utspritt i varje rum är nog en bättre beskrivning. Jag blir lite trött på mig själv. Varför lägger man undan saker som är halvklara?? Det kommer INTE några bilder på stöket, men jag lovar att jag sorterar ur och ger bort/säljer och försöker övertala mig själv att göra klart något av det jag hittade i gömmorna.

lördag 17 januari 2009

Vantar klara

Färdigt! Det är lite för många varv innan tummen kommer så jag ska rita om mönstret om jag får för mig att använda det igen. Annars är jag väldigt nöjd. Jag gillar hjärtan! Nu ska jag försöka bli klar med pärlmuddarna. Det blir nog bara muddar och inte fingervantar som jag hade tänkt från början.

Avigsidan är faktiskt också ganska snygg.Stickveckan som gått

I lördags var vi på födelsedagskalas hos Anne, jag hade bestämt mig för att presenten skulle bli den blå sjalen med rutor som jag visat bild på tidigare. Det var kul, hon blev väldigt glad. Detta är garnet jag använt, det var verkligen mysigt att sticka av:


Häromdagen var jag hos Marie och lämnade hennes sjal, som också är trekantig och blå!

Det blev lite lite garn över från sjalarna i entrådigt ullgarn från Öland. Kanske man skulle kunna sälja blommor till scrapbookare?!


En mössa i garn från handpainted yarn har jag som "sängstickning", det är den jag stickar några varv på innan jag somnar (när Nicklas väntar på att sändningarna från Dakarrallyt ska börja).


Jag stickar också vidare på de grå/svarta vantarna. Bild kommer snart, jag har bara en tumme kvar. Snart, snart är jag framme vid det gröna på nystanen!


Jag kunde ju annars ha köpt detta från början, så hade det inte behövt bli tre par vantar i stället för ett par, haha:Min tulpan har slagit ut!


tisdag 13 januari 2009

stickamera.se

Jag fick vara med på http://www.stickamera.se/ med min blogg, jag är så glad!!

Och i sockklubbenNu har jag bara ett litet problem... det finns så mycket kul att läsa och så många bilder att titta på som den sidan länkar till, så jag hinner ju inte sticka!

Maries blå sjal är klar, ska fota den i helgen när jag är hemma då det är ljust ute.

lördag 10 januari 2009

Mina inspirationskällor

Jag fick inspiration... att berätta om de som inspirerat mig! Ett inlägg i en annan blogg (http://astridshandarbeten.blogspot.com/) påminde mig om varifrån kärleken till stickor & garn kommer - mamma och mormor! Mormor stickade jämt när jag var liten. Mamma har varit kreativ på många sätt, sytt, stickat & målat. Hon hade ett hobbyrum som var så spännande när man blev lite äldre och förstod tjusningen med handarbete. Glasburken med knappar var fantastisk =)
Bilder på dukar i spets som komplement till ovan nämnda inlägg... (fast jag tror att det är jag själv som har gjort dem och att mormor stärkt och spänt upp dem):


Det borde gå att använda samma mönster i grövre garn till sjalar.

söndag 4 januari 2009

Tulpanodling i minusgrader...

Det är -15 grader ute, och jag odlar tulpaner!! Vad som var ett experiment av lökdelning råkade bli tulpaner i januari. Jag la lökarna i påsar med jord utifrån rabatten någon gång i höstas. De fick ligga nere i källaren, men det var det visst lite varmare än jag trodde... så här såg det ut när jag gick för att titta till dem:

De fick flytta upp i köksfönstret, och nu ser det ut så här; tulpan trots 15 grader kallt!
Jag har stickat mudd(ar). Det har bara blivit en än så länge. Det är ganska pilligt, men de blir jättefina. Tanken var att det skulle bli fingervantar så småningom. Vi får se... det kanske är synd att förstöra dem om det inte skulle bli bra. Köpte garnpaketet på syfestivalen i höstas. Svårt att fånga transparenta pärlor med kameran.
Två julklappar. Halsvärmare till en mamma och huva till hennes dotter. De är stickade i alpacka, huvan med 4 trådar åt gången för att få rätt tjocklek. Mönster = drops design.
Sjal av garnet som stackars Nicklas fick gå vääääldigt långt i Tallin för att införskaffa. Mönstret hade damen i garnbutiken gjort själv, så jag fick sticka utifrån foton vi tog i butiken och lite på känsla.

Grönt & grått garn från ölands ullcentrum. Också köpt på symässan.

Som blev ett par vantar. (Visas i riktig äkta snö!)
Och ett par vantar till.. fortfarande har jag inte kommit till det riktigt gröna, så det blir nog tre par vantar till den tilltäkta halsduken. Bra, för halsdukar håller sig längre, vantar går ju sönder ibland. Detta mönster har jag ritat själv, ska justera det lite och spara så det kan bli fler.