söndag 28 juni 2009

Ja det var en kväll i juni...

... just när sommar'n är som bäst!

Jag har stickat på en liten tröja som jag fick beställning på. Det är en Drops-beskrivning i Eskimo, finns här. Jag köpte så många nystan som det stod att det skulle gå åt, men något gick på tok så jag saknar några meter. Det är bara den lilla kanten nedtill på bakstycket och lite till montering som fattas. Har beställt nytt på nätet så nu är det bara att vänta.

Jag stickar lite på en till så länge, nu i annan färg och med större storlek på stickorna.

tisdag 23 juni 2009

Min stora stolthet Aeolian uppspänd

Ja, jag tror faktiskt att jag vågar kalla den för mitt vackraste någonsin! Det är ju inte jag som gjort mönstret men.. ändå! Jag har aldrig gjort något så stort som en halv säng =)
Den stora frågan nu är om jag ska behålla den själv eller ge bort som en alldeles speciell present.
Bröllops- närmare bestämt. Vad tycker ni-ge bort eller inte?

lördag 20 juni 2009

What?!?

Jag planterade vallmo förra året som inte hann blomma. Vit jättevallmo.... den slog ut igår eller idag och den är... LAXROSA!! Det är inte så att jag tycker den är ful men det var ju inte tänkt så riktigt... det andra i rabatten skulle ju vara rött och vitt. Måste ha tagit fel när jag köpte den.



Jag har en röd också som kom dit i våras, i en annan rabatt. Sagolikt vackra - bättre än jag hade vågat hoppas på till och med. Bladen är som hopskrynklat papper. Lite konstigt tyckte jag att det var att de slog ut precis samma dag fast de inte var planterade samma år och sitter på olika platser.


En strumpa blev klar härom kvällen:

onsdag 17 juni 2009

En liten docka

Snart ska hon få kläder min lilla docka. Jag såg så fina dockor i en sticktidning och var tvungen att testa. Utan mönster... Nu väntar hon bara på att jag ska sticka klart sockorna så de tunna strumpstickorna blir lediga! Och så ska hon få en frisyr.. nu är det bara väldigt långt hår.
Hatt. Klänning. Väska. Strumpor. En till klänning. Små små blommor. Kanske en liten hund att stoppa i väskan. Halsband, definitivt. Med pärlor. Silvertråd - kanske en virkad princesskrona?



Trädgården idag: