söndag 30 augusti 2009

En till högervante och början på en halsduk

Den andra ensamma högervanten fick döskallar. Halsduken fick komma ut i dagsljus och bli fotograferad, färgen var svår att få med. Varannat varv skiftar mellan grönt/väldigt ljusgrå/grå.
Framtida projekt är rosa barnvantar med döskallar, en till barntröja i Tilda, något av ett Norogarn jag köpte i Stockholm och något av Tapetsrygarnet som också kom med hem när mamma och jag var på garnresa till huvudstaden. Längtar... =)
Ja, och sen åker jag ju till Island om två veckor och tänker köpa garn o mönster till tröja (-or?) där.
Och så blir det ju fler vantar förstås.
Och... säkert en massa jag har tänkt men glömt. Man kanske skulle göra en liten lista på tänkta kommande stickningar?!
Jag glömde spetssjal i vinrött. När ska man hinna allt man vill? Det kanske är det som är meningen med livet - strävan efter något?
onsdag 26 augusti 2009

Det är svårt att förklara kärleken till kantareller

..och det blir ännu svårare när man ätit upp dem och bilderna inte blev som man tänkt sig =) Detta är i alla fall en väldigt god toast. TACK PAPPA!!!Ikväll stickar jag på en halsduk. Man känner att hösten faktiskt är på väg, och att det är dags att börja förbereda sig för vintern! Döskallevante är strax klar också.
söndag 16 augusti 2009

En vante

Fick frågan om jag skulle vilja sticka en vante till en kompis kompis som bara har en hand. Hon tycker det är lite trist att behöva köpa två och kasta den ena varje gång. Naturligtvis tyckte jag att det var en lysande idé. Inga problem med "andra-vanten-ångest" här inte! En är klar:

Och en annan är på gång:måndag 10 augusti 2009

Tänk om man kunde överföra dofter på Internet

... då skulle ni få känna på mina luktärtor. Otroligt vad glad man kan bli för några små blommor utanför dörren! Jag tror det blir lite tomater i växthuset. Det finns i alla fall några stycken små små på gång.
Vantar blev klara igår kväll. Nu ska jag försöka bli klar med knästrumporna också innan jag återigen börjar på något nytt.lördag 1 augusti 2009

I väntan på knappar

Den andra Eskimotröjan är nästan klar, väntar bara på att jag ska skaffa knappar som passar till hålen. Jag vet inte riktigt... men ser inte ärmarna lite långsmala ut? Det är lite svårt när man inte har mottagaren att mäta på under tiden man stickar.


Pumporna verkar vara på g! Blommorna är såå fina.

Vantarna är också på gång.