lördag 28 augusti 2010

Sju dagar åtta mössor

Plötsligt kom jag på att det snart är höst och sen även vinter. De flesta behöver en mössa. Vissa tappar bort någon eller sliter ut dem och behöver således fler. Så jag tittade i mina gömmor och hittade en del (?!) garn som gick att använda.


En luva för tovning. Som efter tovning mer blev en hatt... =)
Drops design, garnet är Eskimo. Fast jag följde inte riktigt instruktionerna. Den skulle vara mer spetsig och med en uppvikt kant. Färgerna blev jättefina i det tovade.
Det mörkt grå är också Eskimo, det ljusa är något som jag inte har en aning om.. Hittar ingen etikett, förmodligen akryl. Samma garn till båda mössorna nedan. Den nedre är Drops mönster, dubbelt garn.
Här har jag tagit tre trådar Drops Alpacka och använt fantasin.


Detta är ett restgarn, jag tror det kan vara akrylgarnet Carolina. Ja förlåt att jag inte stickar i naturgarner men... jag tror faktiskt att jag inte köpt det själv utan fått det av någon =DRosa mössa i Drops Nepal och Alaska. Köpte varsitt nystan för provstickning. Det räckte precis till denna. Den blev lite kompakt men väldigt fin.


Brun mössa i garn gjort av majsens fibrer. Poppari heter det och jag fick det i ett garn & the-byte. Det är verkligen mjukt och fint.

Min killes syster ville ha en mössa som passar till hennes varselväst. Jag vet inte jag om detta ullgarn bara kommer att skära sig mot det lysgula. Vi får prova! Dubbla trådar tvåtrådigt från Kampes.

På Stickstämman fanns en dam som tipsade om att man kunde använda en kattborste att rugga ullplagg med. Det var en av de smartare idéerna på länge! Jag har köpt den minsta jag kunde hitta. Det ska inte vara piggar i änden på "pinnarna" man borstar med, utan de ska vara vassa. Det blir så luddigt och mjukt att man knappt kan tro att det är ull längre. Mysigt och kul! I borsten samlas förstås lite ludd - det kan man ju spara och ge till någon som nålfiltar.


måndag 16 augusti 2010

Fair Isle- vantar och Italiano

Mer stickat sen sista bloggandet i våras; ett par vantar i ull. Mönster med inspiration från boken "The art of fair isle knitting" av Ann Feitelson. Väldigt fin bok!
Nedan en halstuk stickad i garn som mamma & lillebror köpt i Italien. Jag tror att det heter Merinos Extra och att tillverkaren heter Mondial. Hemsida finns här. Boken med mönstret är också italiensk, den innehåller många fina bilder och diagram så jag kunde använda den trots bristande kunskaper i språket. Kul!tisdag 10 augusti 2010

Oj vad tiden går!

Jag har ju stickat massor på sistone men inte bloggat! Datorn har krånglat och uppkopplingen också. Men nu så..
I helgen var det stickstämma, verkligen fantastiskt! Se stickstämmebloggen. Återkommer om det, har inte laddat ur alla bilder ur kameran ännu. Jag har heller inte fotat alla mina färdiga alster så vi börjar med det som faktiskt fastnat på bild:
En regnbågströja med grundmönster från häftet nedan. På min Ravelrysida heter den "Tilda babysweater 8". Längre ner; en till Tilda... nr 7. Jag har inte hittat några knappar som passar än men det lutar mot något i trä.