söndag 31 juli 2011

Egen konstruktion i Himalaya

Har konstruerat ett eget plagg! Garnet heter Himalaya och jag har stickat med tre trådar och stickor 10. Det är väldigt glansigt och fint. Det blir tyngd och bra fall av detta garn så med tre trådar blir det bra "häng" på tröjan. Det var jätteroligt att sticka på frihand och bara använda måttbandet. Men jag fick vänta lite på utökning av garnförrådet, damen i affären fick lov att beställa mer åt mig mitt i själva stickandet. Nu ligger den i tvättmaskinen och jag hoppas att jag fäst trådarna ordentligt så de inte sticker ut överallt...

Strumpor

Söndagströtta herrfötter i sina nya strumpor.

Spetsstickad tröja på g

Försöker konstruera mönster efter foto, inte vansinnigt svårt. Har inte repat upp något än. Men det ska väl bli färdigt och ordentligt provat innan man ropar hej :)
Har bestämt att från och men nu bestämmer jag först vad jag ska sticka (gärna till mig själv eftersom jag alltid ger bort alla fina saker) och sedan köps garnet! Garnshopping är liksom en hobby i sig och det kan bli dyrt :) :)

Provlapp

Jag har stickat en provlapp i Drops Muskat. Det händer nästan aldrig att jag provstickar innan projekten påbörjas. Kör hellre igång och repar upp om det inte blir bra. Men nu hade jag sett en bild på en tröja som det inte finns något mönster till och då ville jag se hur garnet blev i olika varianter.

torsdag 21 juli 2011

Halsduk i Eskimo

En härlig halsduk till mig själv. Drops Eskimo, Drops mönster. Enkelt som få. Lägg upp ojämnt antal maskor, jag tog 29 mönstret säger 25. Sticka ihop två m avigt, ett omslag. Upprepa, sista maskan stickas rät. Så fortsätter det på alla varv. En och en halv kväll, sen var det klart!

Blogga från mobilen?!

Ja det kan vara värt ett försök eftersom min dator har varit död ett tag nu. Bild från en promenad i parken för några dagar sen. Ljuvliga sommar!

Det här funkade ju bra! Nu kan jag nog bli lite aktiv på bloggen igen, KUL!