onsdag 23 december 2009

Det viktigaste är halsduken

Jo, det viktigaste är halsduken, att den matchar resten av kläderna. Därför har jag en i varje färg som jag gillar =) Det blir lite trångt på hatthyllan, men jag gillar att gå förbi och titta på dem. Naturligtvis finns det vantar som passar med de flesta också.


lördag 19 december 2009

Åremössa

Nu har två av mina kompisar stickat ett antal åremössor så jag var tvungen att prova jag med, åh vad fin den blev! Och vad fort det gick, två timmar kanske så var det klart. Man lägger upp 38 maskor, stickar 1r 1a tills garnet är slut. En fyrkant alltså. Sen syr man ihop avmaskningen med upplägningen och drar ihop ena änden. Very najs! Skön är den också. Garnet heter Milano och kommer från Hjertegarn. Ett nystan räcker till en mössa, men det kostar runt en 100-lapp. Lite väl dyrt tyckte jag faktiskt. Det känns liksom bättre att köpa tunt garn som man stickar på i en månad än tjockt som går så här fort.. för samma pengar alltså...


torsdag 17 december 2009

Stickor av

En kort sammanfattning av veckan:

Tisdag:Torsdag:

Jag vet inte riktigt vad som pågår, har aldrig brutit av en sticka förut vad jag kan minnas!

söndag 13 december 2009

Tvåändsstickning - övningar

Mamma har köpt ett häfte om tvåändsstickning från Sätergläntan. Jag fick låna den innan hon ens börjat! Jag har inte någon riktig aning om det blir rätt eller inte. Men det ser fint ut så.. det kanske inte är äkta tvåändsstickning men det gör väl inget?! Har kollat ett par filmsnuttar på youtube också, men är ändå inte riktigt säker. Förresten förstår jag inte riktigt vitsen med att hålla garnet i höger hand när man är van med vänster? "Snurra" garnet kan man ju göra ändå. Hmm... jag stickar vidare så får vi se hur det blir. Lämna gärna en kommentar om du läser detta och har några bra tips på sidor där man kan läsa lite mer om denna teknik.