söndag 23 januari 2011

Dropsmönster-flow

Jag gillar många av Drops mönster. Det nya garnet Lima är en favorit.

Har stickat massor som inte kommit med i bloggen, tror faktiskt att jag har stickat så mycket att jag inte hunnit blogga... helt enkelt!

Nedan en mönstrad socka från detta mönster. Lite modifierat i skaftet för jag tyckte inte rutorna passade så bra till det fina blommönstret. Gillar randigt! Garnet är Opal. Det lila heter "Rosenbeet" och var otroligt fint både i härva och som färdigstickat. Sockorna blev en present till en kompis.

Nedan ett par tjocka sockor i 4-trådigt raggsocksgarn till mig själv. Kort skaft så det inte ska klia =) I samma garn, från mammas och min resa till Kampes för ett tag sen (vi fick för oss att vi behövde en utflykt eftersom jag var på Gotland när senaste syfestivalen var...), har jag stickat ett par sockor till samma kompis som ovan, och ett par till pappa i julklapp. Och ett par till en kollega som slutade. Jag missade dock att fota. Faktum är att jag glömde fota alla julklappar... Mina två bröder fick varsin mössa, liksom hela gudbarnsfamiljen = 7st mössor totalt. Hmm. Bättring skall ske. Jag kanske kan ta ett par bilder så småningom.En väst har det blivit också. Här är mönstret. Jag säger bara: sticka den! Det var en fröjd hela vägen! Garnet är Drops Nepal. Härligt garn, härligt mönster, snygg fläta, snygg mosstickning. GILLAR!
Ett par mössor som jag faktiskt kom ihåg att fota.. I Drops nya Lima.
I bakgrunden syns min nya komatta som jag är väldigt förtjust i =) Köpt på ikea förra helgen.