lördag 28 november 2009

Garn från Italien

Här kommer bild på garn och bok från Italien som jag fick när mamma och lillebror varit där. Det saknas ett halvt grönt nystan som blivit en mössa, samt ett rosa som syns lite längre ner i detta inlägg. Garnet är jättehärligt, så mjukt och lite "dammigt" i färgerna.


Rosa nystan blir en liten liten filt med blommönster från boken ovan. Bara det finns bilder och diagram så gör det inte så mycket att man inte förstår den italienska texten =) Det kommer en ny bild när jag stickat klart och blockat, dessa blider gjorde inte att garnet kom till sin rätt tycker jag. Hoppas det blir lite garn över så det räcker till en liten mössa också. Jag hör ju till åldersgruppen där alla vänner skaffar barn samtidigt så man vill ha lite överraskningar på lager!
Ett par selbuvotter finns med i arbetskön också. De har fått vila sig några dagar eftersom jag fick en sån längtan efter det där rosa!


söndag 22 november 2009

Hjalmar-mössan, Lopapeysa och lite annat

Vadå, har inte ni "hår" på era mössor? Detta mönster fanns i ett av Islands-häftena. Det ska vara filtade dreadlocks, men jag fick inte till det riktigt så.. det blev nåt annat.. typ hårtofsar =) Det var inte jag som valde mönster utan modellen själv! Jag tror det är nån grej att man ska ha den fulaste mössan, hahaha.Mammas lopapeysa klar! (Nu ljög jag lite, men det är kanske en kvart kvar bara. Ska sy fast en liten kant.)

När vi var i Falun förra helgen tog jag med ett av nystanen som jag fick från Italien. Oj, jag har visst glömt att visa dem! Återkommer med det. Här är mössan i alla fall:Selbuvantarna blev klara härom kvällen och jag har förstås börjat på ett par nya.lördag 7 november 2009

Selbu NHM #14

Kameran har anlänt. Framsida:

Baksida:


Jag använder båda ändarna i basfärgens nystan och varsitt av mönsterfärgen så jag kan snurra runt mönsterfärgen om det blir trassligt. Men det blir inte trassligt! Jättekul =)

Ett försök till logiskt tänkande om den inre makten, tankens kraft - och stickning förstås

Jag stickar och lyssnar på Dan Browns senaste bok som ljudbok, "Den förlorade symbolen". Tankarna flyger iväg medan jag lyssnar på hans konstateranden, vilka är invävda i historien om Robert Langdon, symbolforskaren. Denna historia tar liksom de tidigare upp religionen och historien och hur de hänger ihop skulle man väl kunna säga.
Jag är inte döpt eller konfirmerad och har därför inte "fostrats" in i religion. När någon tidigare frågat om jag har en tro så har svaret varit ett självklart nej. Jag har under den vuxna (vad man definierar in i ordet vuxen är ju relativt... men över 20 år då för att vara lite mer exakt =) ) delen av livet insett att meningen med själva livet nog är att tänka positivt och göra det bästa jag kan av de möjligheter som getts just mig. Ibland tycker man ju att livet är värdelöst och undrar om detta sökande efter något skulle dämpats av att man levde ett kristligare liv. Vissa säger att de funnit sanningen i Jesus, och andra skrattar lite dämpat och tänker "roligt för dig". I Dan Browns historia går gudomligheten ut på att hemligheten ligger i mänsklighetens kraft. Att bibelns texter tillsammans med i princip alla religioner faktiskt egentligen är eniga om en sak, och det är att Gud faktiskt är människan. Gud är en enda stor världssjäl och det som är gemensamt för människan är kraften att kunna skapa. Gud är skaparen, människan är skaparen. Att översätta detta konstaterande till en svensk icke-tro är ju faktiskt ganska enkelt. Jag fortsätter glädja mig över insikten att tänka positivt istället för att gräva ner sig i deppighet och skapar... stickade verk! Att ta tag i och lösa problem, och att förstå att vissa tar lite längre tid att lösa. Att inse att man inte kan lösa alla andras problem men ta sin del i världssjälen och försöka sprida glädje istället för negativa tankar i det stora alltet är väl en nog så viktig insikt i livet. Människan är skaparen och igår insåg jag en viktig sak:
Jag kommer inte att sticka en enda ensam vante till i mitt eviga skapande! Så länge mönstret är begränsat till två färger så kommer jag att sticka två samtidigt! Tack mamma för att du envist hävdade att magic loop var så bra. När jag väl kom på hur jag skulle lägga garnerna och sticka med båda ändarna från samma nystan så trillade poletten ner. Magic loop är faktiskt magiskt. Aldrig mer den tråkiga andra vanten/sockan i mitt liv i alla fall.
Ha en trevlig helg, jag fortsätter att sticka!
(Bild kommer senare, kameran har åkt iväg i Nicklas bil, men jag kan avslöja att det blir ett par Selbuvotter NHM #14 i höstfärger)

onsdag 4 november 2009

Polly Jean

Polly Jean klara. Så himla fina och roliga att sticka! Lite svårt att få fram det vackra mönstret i höstmörkret bara.