söndag 4 januari 2009

Tulpanodling i minusgrader...

Det är -15 grader ute, och jag odlar tulpaner!! Vad som var ett experiment av lökdelning råkade bli tulpaner i januari. Jag la lökarna i påsar med jord utifrån rabatten någon gång i höstas. De fick ligga nere i källaren, men det var det visst lite varmare än jag trodde... så här såg det ut när jag gick för att titta till dem:

De fick flytta upp i köksfönstret, och nu ser det ut så här; tulpan trots 15 grader kallt!
Jag har stickat mudd(ar). Det har bara blivit en än så länge. Det är ganska pilligt, men de blir jättefina. Tanken var att det skulle bli fingervantar så småningom. Vi får se... det kanske är synd att förstöra dem om det inte skulle bli bra. Köpte garnpaketet på syfestivalen i höstas. Svårt att fånga transparenta pärlor med kameran.
Två julklappar. Halsvärmare till en mamma och huva till hennes dotter. De är stickade i alpacka, huvan med 4 trådar åt gången för att få rätt tjocklek. Mönster = drops design.
Sjal av garnet som stackars Nicklas fick gå vääääldigt långt i Tallin för att införskaffa. Mönstret hade damen i garnbutiken gjort själv, så jag fick sticka utifrån foton vi tog i butiken och lite på känsla.

Grönt & grått garn från ölands ullcentrum. Också köpt på symässan.

Som blev ett par vantar. (Visas i riktig äkta snö!)
Och ett par vantar till.. fortfarande har jag inte kommit till det riktigt gröna, så det blir nog tre par vantar till den tilltäkta halsduken. Bra, för halsdukar håller sig längre, vantar går ju sönder ibland. Detta mönster har jag ritat själv, ska justera det lite och spara så det kan bli fler.

4 kommentarer:

 1. Skoj med tulpanerna! Gillar de gröna vantarna :-D

  SvaraRadera
 2. Muddarna med pärlor!!
  Jättefina.
  Undrar hur många jag ska behöva göra innan de blir så där fina??

  SvaraRadera
 3. Åh, så mycket fina saker du gör! Trevlig blogg!

  SvaraRadera
 4. Julklappen var den allra finaste!

  /Mamman

  SvaraRadera