torsdag 12 februari 2009

Spetssjal istället för januarisocka

Jag har kört fast i sockan. Mamma..... får jag komma hem till dig och kolla lite närmre på din?
Sockan ligger på bordet och vilar lite medan jag funderar på hur jag ska lösa problemet med att jag inte fattar. 1. Jag har en maska för lite efter varv 49, då hälen ska påbörjas. Det går väl att lösa ganska enkelt, men: 2. Jag fattar inte alls hur maskorna ska sitta på stickorna - 33 & 74 maskor på vilka stickor?? (alltså vet jag inte var jag ska lägga till den där extra maskan som saknas, för jag vet inte var det är den fattas) 3. Hur kommer hälen att se ut när den är klar? Den syns ju inte så bra på bilderna tycker jag. Suck.

Medan sockan vilar och väntar på bättre tider stickar jag på en sjal. Mönstret finns här.


Det tog mig ungefär 3 mönsteromgångar innan jag fattade att bladmönstret blev upp och ner =) Väldigt förvirrande. Sen var jag nog 3 rapporter till innan jag kunde börja "läsa" mönstret i den riktiga stickningen. Och ändå tycker jag det ser ganska enkelt ut när jag tittar på bilden...

4 kommentarer:

  1. Kolla den här länken på youtube.
    http://www.youtube.com/watch?v=_yVikAvPuE4&NR=1
    det är en filmsnutt om wrapping & turning. Hälen alltså.
    Jag ändrade antalet maskor på min socka från början och tittade mer på sockan än på hur många maskor det skulle vara på varje sticka.
    Många har ju gett upp det där mönstret..
    Förresten är sjalen mycket finare...strunta i sockan o gör nästa månads ex istället!

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt mönster. Som hjärtblad. Undrar om jag nånsin kommer lära mig sticka så??? Måste börja öva! Ha en hjärtans skön dag!

    SvaraRadera
  3. Jätte fint mönster...:) kommer bli kanon!

    kramizzzz

    SvaraRadera