söndag 5 april 2009

Syfestivalen

Syfestivalsbesök igår med Astrid och Anne. Det var jättekul!

Både mamma och jag köpte ull och varsin slända, det ska bli kul att prova. Vi letar efter någon kurs som kan passa. Jag var tvungen att prova lite när jag kom hem igår kväll efter grillpremiären med familjen. Det är tre olika bruna/begie nyanser från Ullcentrum som blandas.


Vi pratade med flera av utställarna om spinnande, någon föreslog att man skulle testa med förgarn första gångerna. Men jag tror att min slända är för tung, jag tar bara av det när jag försöker. Säkert är jag för sölig också... Har provat med det till högerpå bilden nedan.

Det blev lite "färdigt" garn också ifall inspirationen till att spinna själv skulle avta. Ull från solkustens spinnverkstad och Drops Kid-Silk samt Parisienne från Nystas monter.

Det blev också ett startpaket med sidenbandbroderi. Kanske till en blus eller ett par jeans. Ska bli skoj att testa. Jag kommer inte ihåg så många broderistygn, men det finns med bra beskrivning i paketet. Så småningom skulle jag vilja brodera på stickat i ull också. Kanske filta något och brodera på. Väska, kuddfodral, sittunderlägg? Mössa kanske, eller vantar?

3 kommentarer:

 1. Visst var det kul igår? Läntar redan till nästa : )
  Tror mitt talesätt just nu passar in på dig också " Så mycket att göra men så lite tid".
  Har 3 beställningar att göra + att jag såg på hemsidan att en kollega vill ha 3 stycken från hemsidan. Det är ju super kul visst men nu när jag ändå har fått sparken kan jag inte få gå på en gång så att jag hinner tillverka??

  SvaraRadera
 2. Jag var också på Syfestivalen i går, tittade också på slända, spinnrock och allt det andra, verkligen mycket inspiration. Men så lite tid.

  SvaraRadera
 3. Skolan kan det ju vara..tänkte inte på det.
  Idag kom det Kool-Aid :D
  Hur går det med spinneriet, har du kommit igång?

  SvaraRadera