söndag 26 april 2009

Rabatt-dagbok

Igår och idag har jag fixat lite i trädgården. Har inte tagit några bilder än, det kommer sen när det börjat växa till sig.

Jag har fått ett växthus!! Det ska bara förflyttas ett par mil hem till våran trädgård, och det känns som ett jätteprojekt.

Jag tänkte att jag kunde skriva här vad jag har planterat och sått så det blir någon ordning, jag lägger märklappar både ute och inne så till slut vet jag inte vad jag håller på med.

Ny rabatt:
Fingerborgsblomma Digitalis purpurea "Alba" vit, 2-årig, 100 cm, blommar juli-augusti
Jättevallmo Papaver orientale "Black and white" 90 cm, blommar juni-juli, långlivad och härdig perenn
Jättevallmo Papaver bracteatum "Beauty of Livermere" Röd, 100 cm blomning som ovan
Kinesisk riddarsporre Delphinium grandiflorum Blå, 35 cm, blommar juni-augusti

Andra inköp:
Vit luktpion
Sibirisk vallmo
Vit klematis till kruka

Vilket sommarväder det har varit den här helgen! Har provat köra crosscykel idag - första gången på 2-hjuling med motor. Det var kul.

onsdag 15 april 2009

Aeolian shawl (shoulderette)

Här är min sjal. Jag har stickat med Stäkets handfärgade alpacka. Jag älskar verkligen mönstret. Den är jätterolig så långt jag hunnit än.Så här ser det ut på avigsidan. Jag gillar den! Jag som sa att jag inte skulle sticka mer med pärlor... Det var tur att jag testade i alla fall, ville ju bli av med det jag faktiskt hade köpt! Det är roligt att sitta vid poolen och sticka, speciellt äldre människor ler väldigt mycket när de går förbi =)


Så här ser hotellet ut! Vi har ju all-inclusive så mat och dryck ingår. Det är stora fina bufféer tre gånger om dagen, jag vet faktiskt inte hur detta ska sluta! Kommer att bli rund som en boll. Som tur är så är vinet inte så gott, varken rött eller vitt. Det blir mest vatten.

måndag 13 april 2009

Det här kan man stå ut med

Igår brände vi oss vid polen och idag har de börjat köra. Jag har varit på en lång lång promenad, åkte buss tillbaka till hotellet. Innan det hann jag bli "kompis" med en turk på en restaurang.

Jag stickar på en Aeolian shawl, den lilla modellen. I ett alpackagarn, ska kolla vad det heter till nästa inlägg. Då kanske det har blivit lite mer av den så jag kan ta en bild. Det blir också ett par vantar i ullgarn.
Och detta håller alla de andra som är med på resan på med...:

fredag 10 april 2009

Hur mycket hinner man sticka....

...på en vecka i Turkiet? Och vad väger garnet som ska få plats bland all enduroutrustning?
Dagens stora problem.
Jag tror det blir vantar med mönster, det behövs fler färger men går inte så fort.

söndag 5 april 2009

Syfestivalen

Syfestivalsbesök igår med Astrid och Anne. Det var jättekul!

Både mamma och jag köpte ull och varsin slända, det ska bli kul att prova. Vi letar efter någon kurs som kan passa. Jag var tvungen att prova lite när jag kom hem igår kväll efter grillpremiären med familjen. Det är tre olika bruna/begie nyanser från Ullcentrum som blandas.


Vi pratade med flera av utställarna om spinnande, någon föreslog att man skulle testa med förgarn första gångerna. Men jag tror att min slända är för tung, jag tar bara av det när jag försöker. Säkert är jag för sölig också... Har provat med det till högerpå bilden nedan.

Det blev lite "färdigt" garn också ifall inspirationen till att spinna själv skulle avta. Ull från solkustens spinnverkstad och Drops Kid-Silk samt Parisienne från Nystas monter.

Det blev också ett startpaket med sidenbandbroderi. Kanske till en blus eller ett par jeans. Ska bli skoj att testa. Jag kommer inte ihåg så många broderistygn, men det finns med bra beskrivning i paketet. Så småningom skulle jag vilja brodera på stickat i ull också. Kanske filta något och brodera på. Väska, kuddfodral, sittunderlägg? Mössa kanske, eller vantar?

fredag 3 april 2009

En till blårandig mössa

Igår kväll satt jag och tittade på tån som var tänkt att det skulle bli en diagonal lace sock, aprils mönster i sockklubben. Men lusten infann sig inte, trots det nya mönstret och det färgglada garnet. Det blev en till blårandig mössa istället. Vad mycket roligare det var med tjockt garn och att slippa göra nummer två likadan, haha. Jag hittade två nystan bland mina gamla garner som såg fina ut. Det ena är Garnstudios Eskimo och det andra är ullgarn med något annat iblandat, okänt märke.

När jag kom hem från jobbet idag sken solen och jag gick ett varv i trädgården. Men vad var det som hade hänt? Var det inte idag solen kom fram, och var det inte snö nyss??? Man blir så otroligt glad för det lilla. Att vi hade en så där 4 stycken snödroppar visste jag ju, men inte att det fanns så här mycket på gång! Äääääntligen!


Och ääääntligen en gång till, för nu ska jag sova och sen bär det av till syfestivalen på Kistamässan!!