söndag 26 juli 2009

Fortsätter med snöflingsvante

Blivande vante med mönster Norland Snowflake från nedanstående bok som jag lånat av Astrid. Nu ska jag ta fram rutigt papper och göra om flingan så den blir lite mindre, så det får plats en till innan vanten är lagom lång. Det är det roligaste med vantarna, att hitta fina stjärnor, blommor eller liknande och sen göra om dessa så de passar ihop och i en vantes form.

Bröllop och dop gick bra (jag var tärna & gudmor på samma gång) och de verkar fortfarande lyckliga =)

fredag 24 juli 2009

Nya vantar

Ett par nya ullvantar blev klara igår. Och så har jag börjat på ett par nya (så klart, jag har ju en hel säck med garn till bara vantar!!). En till liten tröja blir det också.
Imorgon ska vi på bröllop & dop. Jag är lite nervös!


lördag 4 juli 2009

En liten tröja och en stor regnskur

En liten tröja i storlek 12-18 månader har blivit klar, och en grå likadan fast i större storlek är på gång. Och så nystar jag ullgarn förstås, bilder kommer senare. Det räcker nog till 100 par vantar eller så.Det kraftiga regnet som föll över Skara i onsdags då taket på Jula rasade in, det märkte vi av - vi var mitt i det! För oss gick det bra, jag satt i servicebilen, men de stackare som körde endurotävling tyckte inte att det var riktigt lika kul. I går åkte vi mot ovädret en andra gång (se bild nedan) och jag tror bestämt att det dragit över Linköping också - där Nicklas är och ska köra idag. I lervällingen. Vilket oflyt! Eller ja, oflyt var väl ett fel valt ord, haha.
Min nya klematis klarade sig!! Den torkade ju ut i krukan jag satt den i från början. Men jag hittade några små gröna spröt i den och grävde ner dem i grusgången - och ser man på, den överlevde. Nu är bara faran att den står för nära vattenslangen och smutsiga endurocyklar =)
Jag blev väldigt glad av att komma hem till växthuset, det kändes som om det växt otroligt mycket på två dagar. Det gjorde det säkert också med all sol och lillebrors vård och ömhet. (=vattnande alltså)Jag tror jag ska gå och hämta lite mangold nu och fräsa på till en grillbit åt mig och Anne. Nicklas fick prova små sallatsblad och rödbetsskott igår. Får man nypa bladen till rödbetorna förresten... eller slutar själva roten att växa då?

torsdag 2 juli 2009

Det blev lite garn...

Jag har tagit en tur förbi Kampes utanför Mariestad idag och råkade få med mig lite ullgarn hem. Jag skulle nog egentligen inte ha så mycket eftersom lagren hemma redan är ganska stora. Men vet ni vad, det kostade ju inte så mycket som det kanske ser ut!! Och ett par-tre stycken är faktiskt mammas också ;-)