lördag 7 mars 2009

Färgning med Kool-Aid, samt resten av min vecka =)

Veckan började (som vanligt på en söndag... i min bloggvärld är det så) med att jag var och hämtade ull hos mina föräldrar. Jag ska prova att spinna lite själv, har ju haft farmors spinnrock i kanske... 10 år utan att testa den. Jag tvättade ullen i handfatet och la på tork.

Sen var det arbetsvecka igen. En kväll plockade jag i ordning mina nystan med Drops Alpacka och de fick en egen korg. Det blev ett par små gröna sockor på ett par kvällar.


När de var klara började jag på Nutkin - marssockan i sockklubben. Jag valde det melerade garn jag fick av Maria i garnbytet. Bild kommer när de är klara.
Igår kväll var Millan och jag hos våra föräldrar. Jag fick Kool-Aid och en till härva ullgarn mot att jag nystade merinoull åt mamma på min nystare. Vad heter den egentligen?? Jag tyckte det var ett utomordentligt bra byte. Det gick ganska bra att dricka ett glas vin och veva på veven samtidigt. Det blev lite trassel när jag skulle sätta upp en härva på vindan bara, men det löste vi på ett litet kick. (Typ en timme eller så, tur vi var två)

Idag slängde jag mig över ullen så fort jag hade vaknat. Provade att karda lite.

Sen kunde jag inte hålla mig ifrån färgpåsarna, så jag började med det också! Nicklas hade lite jobb han behövde fixa. Tur... annars hade vi kanske blivit tvungna att städa och det vill man ju inte när man har så här mycket roliga saker att göra!!

Allvarligt - dricker man det här??

Jag följde instruktioner (på ett ungefär) enligt denna beskrivning. Man blöter garnet, häller/penslar på färgen och värmer sen garnet i mikron. Superenkelt.

Det var vansinnigt roligt!!! Jag ska definitivt göra det igen, nu när man vet hur enkelt det var och hur snabbt det gick. Jag tror kanske att det blev en lite lustig färgkombination, det ska bli väldigt roligt att nysta upp och sticka av det sen när det har torkat.

Här är spinnrocken förresten. Snart så.. ska bara få lite hjälp att få dit en pinne så jag kan trampa igång den.

5 kommentarer:

 1. Det ser helläckert ut i skålen! Hur luktar det? Citron eller?

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Tack för att du besökte min blogg och lämnade en kommentar. Det är ju alltid kul att få respons och på så säät hittar man också till nya bloggar. Din ser jättetrevlig ut, så jag lägger till den i min lista.
  Kul att du spinner!

  SvaraRadera
 3. Gud vad häftigt garnet blev. Men om du tycker att det där garnet du hade till sjalen var pride aktigt så tycker jag nog det här är det ännu mer : )
  Ska blir intressant att se ur det blir och lycka till med pinnen, sa han vilket år du skulle få den eller?
  Hann tyvärr inte med någon stickning den här veckan heller men kanske nästa? då är jag ju solo kvist också.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Oj vilket fint garn du fick till. Sååå härliga färger..
  Det blev bara ETT kort gjort igår...:(. O inte var pojkarna intresserade av att pyssla med oss...:S.
  MM Nicklas kom med en o annan kommentar igår...

  Ha det bäst.

  Kraaaam

  SvaraRadera
 5. Ser så kul ut att färga med cool aid (stavas så?) ska prova nån gång! Ditt ser läckert ut! Lycka till med spinningen!

  SvaraRadera