lördag 16 maj 2009

Mer trädgård

Sparrisen som jag frösådde förra året. Den är så fin!! Nu är det bara två år kvar tills den kan ätas.....
De vita tulpanerna i all sin fägring. Jag köpte två sorter, Kejsartulpan "White emperor" och "Purissima", Tulipa fosteriana. Tyvärr så minns jag inte var jag stoppade ner vilken. I höstas grävde jag också ned ätlig stjärnhyacint, Camassia quamash, som blir blå i knoppen och lila i blomman samt vita stjärnlökar, Ornithogalum magnum. Jag tror jag vet ungefär var de borde komma, men har inte sett dem ännu. Den blå borde komma när som helst eftersom de andra majblommorna är uppe sen länge.
Egentligen ville jag bara ha vitt här vid trädet, men de gula satt ju redan där... Titta på den där lilla, är den inte söt?!Detta ska bli "bollar", Allium aflatunense, "Purple sensation" och/eller Allium sphaerocephalon. Jag vet inte om det är båda sorterna som kommit eller bara den ena, väntar med spänning. Knopparna ser ju onekligen lite olika ut på den nedre bilden.Granatäpple och plommonträd står bredvid varandra och blommar samtidigt. Det doftar och är så vitt och vackert! Fast granatäpplet, som är överst på bild, är mest bara roligt att ha dessa veckor när det blommar så fint. Resten av året är det mest bara ivägen. Samvetsfråga?! Mina svärföräldrar har fått det i present för länge sen.


Denna bild får tala för sig själv =)

Jag glömde bort henne ett par dagar när jag kom hem från jobbet, min alldeles nya klematis "Miss Bateman" Jag har vattnat rikligt och gett henne lite gödning, men det verkar inte hjälpa. Vad tror ni, ska man gråta häftigt och köpa en ny eller kommer den att vakna till igen?


Pionen jag köpte samtidigt som Miss Bateman ovan heter förresten Paeonia lactiflora "Duch.d Nemours". Det står att den har lång etableringstid och det stämmer nog för det har inte hänt någonting knappt sen jag grävde ner den i jorden.

Nu ska jag strax ta en tur till alla mina guddöttrar. Trevlig helg

1 kommentar:

  1. Vet riktigt med Miss Bateman, men jeg skulle nog ta den ur krukan, ge den ny jord och kanske klippa ner den, sedan fixar den nog det tills nästa år.

    SvaraRadera