söndag 24 maj 2009

På plats...

...och nu håller jag på att ta bort gammalt silikon från rutorna och tvätta dem. Två är på plats, man ser dem längst ner till höger om man tittar noga. Och en i taket också :) Luckorna på taket öppnar sig själva när de tycker att det behövs!

Igår kväll messade jag 118 800 och 118 100 och frågade vad man kan odla i ett växthus. Någon frukt skulle vara kul. Efter att jag letat på nätet ganska länge så tyckte jag att det var en rolig idé. Svaren blev citron och piri-piri, samt physalis och vattenmelon. De beskrev också odlingen något och berättade var man kunde hitta frön. Kul!

Det jag tänker just nu är tomater av olika sorter, någon melonsort, lite örter i krukor, kanske paprika och gurka. Lite tagetes mot ohyra. Mangolden ska få bo därinne också eftersom rådjuren tog dem förra sommaren. Kanske man ska hitta nåt litet citrusträd. Alla förslag är välkomna.

3 kommentarer:

 1. Meloner hade jag för något år sedan. Små, men goda blev de!
  Har du tid att arbeta nu? Eller har du semester snart?
  Lycka till...minns hur det kändes =)
  F´låt att jag inte följde med, men jag hade ju redan lovat Millan det där med syrenerna.
  (Ja, det verkar som om det var någon form av kurs iaf. Bloggen alltså)

  SvaraRadera
 2. Hon ville ha syrener till sin uteplats så vi grävde upp några där uppe vid dammen. Lite gräslök, mynta o sånt också.

  SvaraRadera
 3. Har just lånat ett hörn i en rabatt (min balkong är inte direkt odlarvänlig) och planterat libsticka. Fick en torkad knippe från en av yoga tjejerna och den var helt underbar att använda i matlagningen.
  Den ska tydligen sprida sig som "ogräs" så jag köpte bara en planta. Får se hur mycket det blir.

  SvaraRadera