söndag 31 maj 2009

Sockor och grill

Lakesidesockan går långsamt. Det är ju så härligt att vara ute nu så det blir inte så mycket stickat. Men jag gillar mönstret. Som vanligt (grrr) så läste jag inte riktigt hur mycket garn som behövdes så det fick bli en avvikande färg på hälen.Nicklas är i full fart med grillbygget. Platta gjuten igår kväll. Längst tid tog det nog att bygga själva formen.


Här odlas det. Tegel i landet ligger kvar sen i våras när jag fick hjälp att köra med jordfräsen - ville inte riskera att jordgubbsplantorna skulle hamna under fräsen :) Sparrisen ser fin ut. Nästa år ska den gå att äta i maj.
Det känns som att jag är lite sent ute med odlingarna i år. Såg ett trädgårdsprogram härom kvällen där de sa att det är för sent att så tomatfrön nu. Ojdå.. tomaterna är iofs små plantor redan men jag har ju annat som vill ut också som inte kommit så långt. Och förra året sådde jag allt för tidigt istället.

Det saknas ett par rutor i växthuset, så här finns inte så mycket än.


"Svarta" tulpaner, de blev faktiskt riktigt snygga. Nu ska jag bara komma på vad jag ska fylla resten av rabatten med. Det blev ju lite synd om tulpanerna när det blåste storm för ett tag sen. De hade inte så mycket till stöd!


Dessa skulle jag vilja ha fler av - men vad är det? Anemon?

1 kommentar: