tisdag 31 mars 2009

Nutkin, sockklubbens marssocka

Knitzis Nutkin-socka i Opalgarn är klar. Jag tycker jättemycket om både mönstret och garnet. Ändrade lite lite och förstärkte undersidan, hälen och tån.

Nya gröna ullvantar

Det har blivit ett par till gröna ullvantar. Jag jobbar vidare med mina två nystan som aldrig verkar ta slut =) Köpte tre nystan så jag skulle kunna göra en halsduk och ett par vantar som matchade. Nu har jag alltså fått ihop tre par vantar på två av nystanen och det räcker garanterat till ett par till. Jag vet ju sen tidigare att ett nystan blir en lagom stor halsduk. Tack Öland för ert vackra grå-gröna garn!


Sockorna passade förresten på de två älsta tjejerna. Den yngsta vet jag inte än, de kanske blir bra till hösten annars. Det var väldigt svårt att fota - alla foton blev suddiga. Här har mellanflickan i alla fall somnat så jag lyckades med en bild.

torsdag 19 mars 2009

Tre små sockor

Tre små sockor till tre små tjejer. Tror jag... vi får se om de passar. Av garnet jag färgade själv. Det blev kul med randningen.tisdag 17 mars 2009

Handstickat, handfärgat, handspunnet...

Jag försökte tvinna garnet så det skulle bli tjockare, men det ville sig inte riktigt så jag stickade upp det som det var. Ska spinna lite mer och göra något av det. Jag vet inte riktigt vad det ska bli. Det är ganska ojämnt, en ruta blev stor och den andra liten och sned =)

För övrigt så längtar jag till syfestivalen.söndag 15 mars 2009

Spinna ull på en sticka

Jag har spunnit för första gången i mitt liv! Dock inte på spinnrocken som man kan tro... jag tröttnade lite på att inte fatta hur den funkar efter ytterligare lite meckande och var tvungen att prova nåt annat. Så jag tog en penna efter att ha sett ett youtubeklipp igen. Det gick! Så jag flyttade över snurret till en sticka nr 10 och fortsatte på den. Det blir garn!!! Det går ju vansinnigt långsamt, men det gör inget =)

Ska nog beställa ett startkit med slända här så småningom. Det är ju en helt ny värld av fluff och vackra garner som öppnar sig.

fredag 13 mars 2009

Ravelry och lite annat skoj

Jag försökte mig på att spinna förra helgen. Eller rättare sagt så klurade jag mest på hur jag skulle få ihop spinnrocken. Det var Nicklas som spann... men säg det inte till någon =) Jag var ju tvungen att ta till ett problemlösarhuvud och några filmer från youtube för att överhuvudtaget få den att funka. Problemlösaren var alltså inte jag, utan min kära rörmokare. Han är mycket bra att ha i såna lägen. Det blev i alla fall lite ludd (som eventuellt skulle kunna liknas vid garn) på den efter en sen kvälls meckande och skratt.
Jag vevade upp mitt handfärgade garn också och fick ett gulligt nystan. Det är verkligen barn-garn, så det kommer att bli sockor och - om det räcker - ett par vantar.Jag har inte stickat så jättemycket i veckan, fick inbjudan till Ravelry så jag har mest suttit med datorn och glott faktiskt. Jag fattar inte riktigt hur allt funkar än men skam den som ger sig. Till exempel så verkar enda sättet för mig att få dit bilder att lägga ut dem här först... det går inte direkt från datorn och inte från Picasa webalbum. Någon som har nåt tips?
Jag vill göra en sån där lista på saker man håller på med just nu och visa hur långt man har kommit på respektive projekt, så jag får väl lägga upp halvfärdiga saker här så jag kan få dit dem där sen. Känns lite mysko.

Så här kommer ett par saker:

Barnsockorna
...och marssockan i opalgarn.

lördag 7 mars 2009

Färgning med Kool-Aid, samt resten av min vecka =)

Veckan började (som vanligt på en söndag... i min bloggvärld är det så) med att jag var och hämtade ull hos mina föräldrar. Jag ska prova att spinna lite själv, har ju haft farmors spinnrock i kanske... 10 år utan att testa den. Jag tvättade ullen i handfatet och la på tork.

Sen var det arbetsvecka igen. En kväll plockade jag i ordning mina nystan med Drops Alpacka och de fick en egen korg. Det blev ett par små gröna sockor på ett par kvällar.


När de var klara började jag på Nutkin - marssockan i sockklubben. Jag valde det melerade garn jag fick av Maria i garnbytet. Bild kommer när de är klara.
Igår kväll var Millan och jag hos våra föräldrar. Jag fick Kool-Aid och en till härva ullgarn mot att jag nystade merinoull åt mamma på min nystare. Vad heter den egentligen?? Jag tyckte det var ett utomordentligt bra byte. Det gick ganska bra att dricka ett glas vin och veva på veven samtidigt. Det blev lite trassel när jag skulle sätta upp en härva på vindan bara, men det löste vi på ett litet kick. (Typ en timme eller så, tur vi var två)

Idag slängde jag mig över ullen så fort jag hade vaknat. Provade att karda lite.

Sen kunde jag inte hålla mig ifrån färgpåsarna, så jag började med det också! Nicklas hade lite jobb han behövde fixa. Tur... annars hade vi kanske blivit tvungna att städa och det vill man ju inte när man har så här mycket roliga saker att göra!!

Allvarligt - dricker man det här??

Jag följde instruktioner (på ett ungefär) enligt denna beskrivning. Man blöter garnet, häller/penslar på färgen och värmer sen garnet i mikron. Superenkelt.

Det var vansinnigt roligt!!! Jag ska definitivt göra det igen, nu när man vet hur enkelt det var och hur snabbt det gick. Jag tror kanske att det blev en lite lustig färgkombination, det ska bli väldigt roligt att nysta upp och sticka av det sen när det har torkat.

Här är spinnrocken förresten. Snart så.. ska bara få lite hjälp att få dit en pinne så jag kan trampa igång den.